7 Ağustos 2018 Salı

Defacer Terimleri



    Yukarıdaki resim bir kusurun örneğidir. Deface nedir? Deface, sayfaları değiştirmenin veya değiştirmenin veya bir dosyayı bir başkasının web sitesine bir boşluk kullanarak emanet etmektir.

       

         Tamam, sadece deface dünyasında görülen terimlerin tanımı

bozmak
Deface, sayfaları değiştirmenin veya değiştirmenin veya bir dosyayı bir başkasının web sitesine bir boşluk kullanarak emanet etmektir.

Defacer
Defacer, defekte eden bir kişidir. Defacer aynı zamanda Saldırgan olarak da adlandırılabilir

Backdoor Kabuğu
Kabuk Backdoor kabuk Defacer ile değiştirerek yerine, ekleme veya cpanel veya giriş sayfası yönetici giriş yapmak zorunda kalmadan bir dosyayı sildikten olmak, senaryo şeklinde koleri onu çünkü ). örmutlar topluluğudur, fakat% 100 bütün bunlar yapabileceği kilidi genellikle chmod / izinnek kabuk dosyası? buradan indirin

kabuk örneği bu aşağıda :)

Web sitesi kurbanı
Web site kurbanı, dağıtılacak veya dağıtılacak bir web sitesidir. Kurban olarak çağrılabilir: V

Korunaklılığı
Güvenlik açığı, mağdurun web sitesinin bir hataya sahip olduğu, bir hataya sahip olduğu ve böylelikle çöplüğün web sitesi sistemine girebileceği anlamına gelir.

sömürmek
Exploit, saldırganın web'e girmesine izin vermek için bir web'deki hataları (bugs / vuln) kullanan bir program kodudur. Exploit genellikle, yasal ve yasa dışı olarak, sunucudaki zayıflıkları (Güvenlik açığı) aramak için yoğunlaştırmak için kullanılır  .

salak
Dork, arama motorlarını (google / bing vb.) Kullanan ancak daha belirgin sonuçlar veren bir arama işlemidir. Basitçe dork ile doğru kelimeleri kullanarak, ne aradığımızı daha kolay bulabiliyoruz.

Kaba Kuvvet
Brute Force, kullanıcı adı ve şifre tahmin ederek bir hesaba girmek için kullanılan bir tekniktir.

Kökleme Sunucusu
Kökleme Sunucusu, bir sunucudan en yüksek erişim haklarını (kök) alma işlemidir.

Kütle def
Kütle deface deface kitle genellikle biz web ile bir dizin biz giriyoruz o köklenme web sunucusu veya tesadüf yapabileceği bir durumdur.

Atlama / sembolik
Daha önce açıklandığı gibi, her sunucuda birçok web sitesi var ve her web sitesi farklı bir dizine sahip, şimdi atlama web sitesini okuyan başka bir web sitesine taşıyor. Amaç, ilgili web sitesinden yapılan konfigürasyon dosyasını elde etmek, kendini zıplamak kabuğun içinde yapılabilir. sembolik bağlantı kök klasörünü bir klasöre dönüştürürken, daha önce taşınan klasörü ziyaret ederek web'in içeriğini görebiliriz.

POC (kavramın kanıtı)
Poc, bir web sitesinde bir arka kapı kabuğunu yerleştirmek için defacers tarafından kullanılan bir yöntemdir.

Soceng (sosyal istilacı)
Soceng, sosyal medya ve konuşma becerilerini kullanarak birilerinin ihtiyaç duyduğu bilgi / şeyleri almak için kullanılan bir tekniktir.



ayna
Ayna aynı zamanda bir defacer tarafından kusurlu olan arşiv web sitesi olarak da adlandırılabilir.



Soof (Göstermek)
Soof, dağıtılmış bir web sitesini göstermek için bir etkinliktir. Buz çözücüler genellikle sosyal medyada yatmaktadır.



Bunlar genellikle yenilgi dünyasında bulunan bazı terimlerdir :)


Tamam, o zamana kadar görüşmek üzere

0 yorum:

Yorum Gönder