28 Ekim 2018 Pazar

maltego nedir


Maltego Nedir ?
İlk olarak maltegonun ne işler yapabildiğinden bahsedeyim
Maltego uygulaması aktif bilgi toplama aracıdır içinde bulundurduğu farklı farklı seçenekler ile bilgi toplamak istediğiniz kişi site vb. gibi şeylerde internetten bilgi toplar. Örnek vermek gerekirse neler yapabilir:
+Domain bilgileri
+E-posta bilgileri(İsim üzerinden)
+Bir web sitesinin kullandığı araçlar gibi gibi seçenekler mevcut
Maltego kullanma
Maltego uygulamasına ilk girdiğimizde böyle bir ekran çıkıyor karşımıza. İşaretlediğim yere basarak kendimize yeni bir sayfa açıyoruz.

İşaretlediğim kısım menü kısmı oluyor. Bu kısımda yapmak istediğiniz işlemi seçiyorsunuz ben 2 tane örnek yapacağım ilk olarak ben website seçeneğini deneyeceğim yapmam gereken websiteye basılı tutup beyaz sayfaya getiriyoruz.
Karşımıza böyle bir grafik çıkıyor örnek olarak "paterva.com" sitesi çıkıyor "paterva.com" yazısına çift tıklayıp hangi sitenin bilgilerini toplamak istiyorsanız onu yazıyorsunuz

grafiğe sağ tıkladığımızda karşımıza 4 farklı seçenek çıkıyor, Biz tüm bilgilerini toplamak istiyoruz ve "All transforms" seçeneğininin yanındaki küçük işarete tıklıyoruz.
Karşımıza farklı farklı sonuçlar çıkıyor bu sonuçlar sitenin kullandığı araçları, ip adresini gösteriyor.
Şimdi ikinci örnek olarak person seçeneğini uygulayacağım 
tekrar person seçeneğine basılı tutup içeriye sürüklüyoruz ve bırakıyoruz karşımıza çıkan grafikte örnek isim olarak "John doe" yazıyor bende bu ismi kullanıyorum ve sağ tıklayıp "All transforms" seçeneğinin yanındaki run işaretine basıyoruz ve bize internet üzerindeki john doe isimli hesapları e-posta adreslerini buluyor
Benim yapacağım örnekler bu kadar sizde kendiniz diğer seçenekleri deneyip kendinizi geliştirebilirsiniz 
 Discorda Gelmek İçin TIKLA

0 yorum:

Yorum Gönder