15 Ekim 2018 Pazartesi

Windows’u Hızlandırma Yöntemleri

PC’nizi daha etkili ve daha hızlı kullanabilmek ve bu anlamda iyi bir verim alabilmek için yapmanız gereken bir takım ayarlar vardır. Bu ayarlar sayesinde windows’u hızlandırma imkanınız var. bu haberimizde bu konu hakkında yapmanız gereken ayarları sizlere sıraladık.

Gereksiz Programları Kaldırma

Bilgisayarınızı açtığınız zaman daha önceden de yüklenmiş olan programlar arka planda çalışmaya başlayacaktır. Bu da bilgisayarınızın performansını önemli derece de etkileyecektir. Bunun için bilgisayar yöneticisini açık ve başlangıç sekmesine ıkladıktan sonra listede bulunan öğeleri bir bir inceliyorsunuz. İhtiyacınız olmayan her programı sağ tuşu tıklayarak devre dışında bırakabilirsiniz. Hatta kullanmadıklarınızı da kaldırmalısınız. Bu sayede bilgisayarınız daha hızlı açılır.

Görsel Efektler

Bilgisayarınızın görsel efektlerini kapatmalısınız. Pencereleri küçültüp büyütürken animasyonlar kullanırsanız bu performansını etkileyecektir. Başlat menüsüne performans yazıyorsunuz ve Windows performans seçeneği aramanıza çıkıyor. Burada en iyi performans için ayarla seçeneğini kullanabilirsiniz.

Güç Yönetimi

Bilgisayarınızın performansını etkileyen faktörlerden birisi de güç kullanımıdır. Bunun için Ayarlar > Sistem > Güç ve uyku yolunu izleyin. Dengeli kullanıp kullanmadığınızı buradan kontrol edebilirsiniz.

Gereksizleri Kaldırın

Program listenizde kullanmadığınız gereksiz olan her programı kaldırınız. İhtiyacınız olmayan programların bilgisayarınızda durmasının gereği yok.


Disk Temizliği

Sabit diskinizi arada bir temizlemelisiniz. Binlerce dosya birikince biraz temizlik yapmanız bilgisayarınıza nefes aldıracaktır. Bunun için başlat menüsüne disk temizleme yazın ve ekrana gelen verileri taratın.

Virüs Taraması

Bilgisayarınızı zaman zaman virüs taraması yapın. Özellikle de bilgisayarınız birden yavaşladıysa taramanın yardımı olabilir.

Yeniden Başlat

Bilgisayarınızı uzun süreden beri kapatmadıysanız o zaman yeniden başlatmalısınız. Bu sayede meydana gelmiş olan bazı sorunları da onarabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Kablosuz Sanal Gerçeklik Geliyor başlıklı makalemizde Kablosuz Sanal Gerçeklik, wireless sanal gerçeklik ve wireless vr hakkında bilgiler verilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder